Sweet ’50s

Cine nu este fascinat de filmele anilor 50, dar mai ales de eleganta si rafinamentul actritelor celebre din acele timpuri?

Este interesant sa ai modele sau sa-ti gasesti sursa de inspiratie intr-o epoca anume, sa te documentezi si sa te identifici in standardele acelea de frumusete.

Din pasiune pentru stilul retro eu mi-am gasit inspiratia cu ajutorul surorilor mele in acea perioada de glorie a anilor 50.

Anamaria mi-a creat o rochie dintr-un material cu imprimeu pin-up tipic anilor 50, iar Cristina m-a ajutat sa completez acest look cu un machiaj caracteristic acelei decade.

Anumite tendinte specifice acestui stil vestimentar retro se regasesc in post-ul meu, cum ar fi sublinierea taliei minuscule si croiul decolteului adanc în V.

Femeile acordau o importantă deosebita coafurii, purtau bucle întreţinute perfect creandu-se astfel imaginea femeii fermecătoare, detaliu pe care l-am surprins si eu. 😉

Ele incercau sa faca din viata de zi cu zi una asemanatoare cu cea a modelelor lor, actritele celebre ale vremii, acestea fiind un etalon de frumusete si eleganta pentru ele.

Iata mai jos o scurta prezentare a celor mai apreciate actrite ale acelor ani:

Sophia Loren – la varsta de 15 ani devine celebra datorită titlului de „Miss Eleganza” pe care il castiga la Roma ( doar pentru ca a fost remarcata i s-a oferit acest premiu special ). Devine cu adevarat consacrata odata cu aparitia fabuloasa de pe coperta revistei Life Magazine în anul 1955. Frumuseţea sa fermecatoare dar şi talentul înnăscut de actriţă fac din aceasta un exemplu de urmat, un simbol memorabil al cinematografiei tuturor timpurilor.

Marilyn Monroe – una dintre cele mai cunoscute actrite ale tuturor timpurilor si-a inceput cariera ca model, dar s-a remarcat prin senzualitatea ei şi prin talentul actoricesc deosebit. Aparitiile fastuoase au ridicat-o la stadiul de emblemă a anilor ’50, a fost si continua sa fie o sursa de inspiratie pentru multi artisti din toate colturile lumii.

Audrey Hepburn – a fost una dintre cele mai importante actrite ale Hollywoodului, de curand a fost desemnata ca fiind cea mai frumoasa femeie din ultimii 50 de ani. Este considerata un simbol al elegantei si al manierelor. A cucerit publicul cu imaginea ei pura, cu modul ei gratios de a se misca, toate aceste atuuri reprezentau in acea epoca o reinterpretare a feminității.

Grace Kelly –o frumusete fermecatoare, o personalitate calda, Grace a fost una dintre cele mai interesante si talentate actrite ale anilor 50. Cu infatisarea ei angelica a cucerit inimile societatii de atunci, iar talentul desavarsit a propulsat-o in istoria filmului pentru totdeauna.

Pentru cei cu curiozitati in materie de decoruri, de data aceasta am folosit un decor care ne-a ajutat sa reconstruim stilul retro, iar meritul i se datoreaza Cameliei Ilie.

Suntem bucuroase ca a hotarat sa colaboreze cu noi pentru acest post si ii multumim pentru implicare si pentru rezultatul minunat.

Sper sa va fii transmis din pasiunea noastra!

RXR

2 Document Name

2 Document Name_1

2 Document Name_2

2 Document Name_4

2 Document Name_6

2 Document Name_7

2 Document Name_8

2 Document Name_9

2 Document Name_10

2 Document Name_12

2 Document Name_13

2 Document Name_14

2 Document Name_15

NKO_9953

NKO_9956

NKO_9957

Photo: Nicoleta Spiridon – Photography​
MUA: Cristina Radu Make-up Artist​
Nails: Roxana Radu Nail Artist​
Dress & Styling: Anamaria Radu Clothing​
Set designer: Cami’s Vision
Pantofi: Bobo ShoesLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *