Miss ’60

Vedem peste tot in jurul nostru exemple concrete ca moda se reinterpreteaza. Pe mine ma fascineaza decada anilor ’60 si modul in care este ea redata de marii designeri in zilele noastre. Jean Paul Gaultier, Prada, Burberry si alte nume cunoscute din fashion au fost inspirati de moda anilor ’60.

O buna parte din tinutele vestimentare in trend la vremea respectiva sunt foarte apreciate si astazi. Rochiile mini, cizmele peste genunchi, imprimeurile au fost cele mai importante piese care au revolutionat acei ani.
Designerul englez Mary Quant le-a folosit la maximum si a dorit sa evidentieze frumusetea picioarelor slabe. Astfel a creat fusta mini. In anii ’60 fustele si rochiile de lungimi mini au devenit un must have in garderoba tinerelor domnisoare din intreaga lume si erau considerate baza oricarui look.

Imprimeurile geometrice (patrate intersectate, romburi, cercuri concentrice) in culori psihedelice dominau piesele vestimentare din acea perioada.
Anii ’60 mai inseamna linii precise, taieturi simple, aproape arhitecturale.
Eleganta, feminitate si simplitate! Astfel ar putea fi caracterizata moda de atunci.

Eu am mizat pe combinatia de non-culori. Urmarind tendintele descrise mai sus, Anamaria mi-a creat o rochie care mi-a pus in valoare silueta, materialul avand imprimeuri geometrice specifice.

Cizmele peste genunchi si poseta au venit in completarea tinutei. Cristina mi-a evidentiat ochii printr-un machiaj cat eye cu accente twiggy, iar pentru buze a folosit un ruj natural, toate acestea intregind imaginea unei femei cochete din anii ’60.

Pentru acest shooting am ales un decor urban abstract care s-a potrivit perfect. M-am simtit minunat!

Enjoy this post!
RxR

2NKO_5095

2NKO_5098

2NKO_5066

2NKO_5092

2NKO_5089

2NKO_5117

2NKO_5107

2NKO_5110

Photo: Nicoleta Spiridon – Photography​
Make-up: Cristina Radu Make-up Artist​
Dress: Anamaria Radu Clothing​
Purse: Jazz
Boots: Poema3 thoughts on “Miss ’60

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *