Golden Age of 20’s

Golden Age of 20’s

Originile make-up-ului se regasesc foarte departe, undeva intre anii 3100-2900 I.H. in Egiptul Antic. Fascinant este ca fiecare era istorica isi are reprezentare in acest domeniu atat de vast si captivant.

Pentru mine cea mai interesanta perioada este aceea a faimosilor si controversatilor ani ’20 ai secolului trecut. De ce? Pentru ca este momentul in care femeile s-au putut exprima mai liber ca niciodata pana atunci, iar primul razboi mondial trecuse si viata avea cu adevarat sens pentru societatea care-i supravietuise. Inventiile cosmetice din jurul lui 1910 precum rimelul, rujul, fardurile, pudra compacta asociate cu celebrii Max Factor si Mabel ( Maybelline) erau tot atatea motive ca femeile sa arate interes domeniului de infrumusetare si sa poarte zilnic in posete aceste mici articole.
Intr-una din revistele vremii, Helena Rubinstein (femeie de afaceri de origine poloneza) spunea: “Daca-mi gasiti o singura femeie care nu vrea sa arate mai tanara si mai frumoasa – ei bine, cred ca ea nu este in toate mintile! Toate femeile vor asta si trebuie sa admitem ca asa este!“

Make-up-ul de atunci se distingea prin obraji fardati in nuante palide, conturarea exagerata a ochilor cu ajutorul fardurilor foarte inchise (negru, maro, albastru, burgundy, gri) sau cu creion kohl, buzele se conturau in forma de inima, mai putin decat linia lor naturala si se colorau in rosu inchis si rubiniu, rujul se trasa cu miscari circulare, nu unghiulare.

Ce-mi mai place la nebunie in legatura cu acea perioada este dramatismul machiajului, atitudinea independenta a femeilor, tipologia flapper women (un argou de fapt), bogatia de accesorii de care acestea uzau pentru a-si arata frumusetea si gratia (perle, pene, pietre pretioase, bijuterii, blanuri, paiete). Flappers era o categorie noua de femei ce purtau fuste scurte, parul tuns bob, ascultau jazz, se machiau excesiv, beau, fumau, vorbeau despre sex cu lejeritate, conduceau masini si incalcau toate tiparele societatii vremii. Practic in timpul zilei puteai fi femeia ingenua, iar noaptea distractia si voia buna iti erau la indemana. Toate aceste caracteristici conturau de fapt imaginea unei femei puternice.
De aceea anilor 20 le sunt asociate doua expresii foarte potrivite: “Golden Age of 20’s“ sau “Roaring 20’s“.

You can take a look at my white and black make-up versions of 20’s!

CR

 

White lady of Golden 20’s

1NKO_8863

1NKO_8864

1NKO_8867

1NKO_8893

1NKO_8897

 

Black flapper girl of Roaring 20’s

1NKO_8909

1NKO_8924

1NKO_8927

1NKO_8940

1NKO_8941

Photo: Nicoleta Spiridon – Photography​
MUA: Cristina Radu Make-up Artist​
Nails: Roxana Radu Nail Artist​
Accesories & Styling: Anamaria Radu Clothing​Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *